Ci co nie byli niech żałują ! Wczoraj 8 maja odbyła się zapowiadana wcześniej wyprawa pod hasłem „Surwiwalowa Kuchnia Wodniaka” w której udział wzięli członkowie i sympatycy naszego stowarzyszenie.
Do miejsca poszukiwań dotarliśmy oczywiście naszą piękną Wartą, aby pod okiem doświadczonych instruktorów zbierać to co na pozór wydaje się nie mieć żadnych wartości kulinarnych. Specjaliści ze Stowarzyszenia Polska Szkoła Surwiwalu Marcin Pempera oraz Przemysław Gawroński wskazywali uczestnikom wyprawy szereg roślin bardzo przydatnych w kuchni, mających poza walorami smakowymi w wielu przypadkach właściwości lecznicze. Wymieńmy choćby kilka: bluszczyk kurdybanek, chmiel, podagrycznik, czosnek szczypiorek czy gwiazdnica. Wyprawa na łono natury mająca dodatkowo charakter edukacyjny zakończyła się ogniskiem oraz degustacją pozbieranych roślin. Czy można sobie wyobrazić lepszą propozycję na wolną sobotę ? /zapraszamy do obejrzenia zdjęć z imprezy na naszym profilu facebookowym/